Image: A sophisticated study
  • LOCATION: London NW8
  • BUDGET: £8,000

A sophisticated study

Library bookshelves provide perfect backdrop to fireplace

After seeing media coverage about Barbara Genda’s work, this client got in touch for the creation of integrated joinery in a new extension. The main requirement was for an elegant study space, with a library, incorporating a fireplace and cinema TV. This impactful room needed careful planning and close co-ordination between the builder and the fireplace installers to ensure that the joinery was protected from

the heat. Eye-catching alcoves were created around the new fireplace and used for library bookshelves, which were lit by linear LEDs. The back of the bookshelf was covered in silk wallpaper for a sense of softness, perfectly offset against the dark veneer of the bookcase. Sleek lines were created by the addition push opening drawers

LIBRARY

The creation of the alcoves makes a charming feature in this study space. Silk wallpaper creates softness in contrast to the wenge engineered wood veneer of the bookcase.

WHAT THE CLIENT SAYS

WE ARE DELIGHTED WITH THE RESULT. THE FITTERS HAVE BEEN COURTEOUS AND EXTREMELY HELPFUL